• Restauratie seinpaal gestart

  15 juli 2024

  De renovatie van de seinpaal op het Seinpaalduin op West, die in het bezit is van SOS, is eindelijk gestart. Onze onvermoeibare secretaris Jaap Smit ging een jaar geleden al op zoek naar gelden om deze grondige renovatie mogelijk te maken. Een bedrag van circa 27.000 euro was daarvoor nodig en het meeste geld werd toegezegd!! Petje af voor Jaap! Het startsein is een jaar na dato gegeven, de werkzaamheden zijn van start gegaan. De bekabeling in de mast zal worden vernieuwd, evenals de fittingen en de ouderwetse lampen, die worden vervangen door energiezuinige ledlampen.

 • Woningbouwplannen

  13 juni 2024

  Duurzame woningen moeten muurvaste huizenmarkt op Terschelling in beweging krijgen
   

  (artikel op de site van Omrop Fryslan, Omroep Zilt, Larissa Lokenberg)

  De woningmarkt voor Terschellingers zit muurvast. Huizen die te koop komen, zijn veel te duur. Om de boel weer in beweging te krijgen bouwt Bewoonbaar Terschelling duurzame woningen bij.
  Er wordt nu gewerkt aan twee projecten: vier appartementen op West in een oud meubelwinkelpand en nieuwbouw op het terrein van een boerderij in Lies.

 • Geen beddenadministratie meer

  13 juni 2024

  Beddenadministratie

   

  Bij SOS kwam de volgende vraag/opmerking binnen:

  Een commentaar bij het laatste TS-tv journaal ging over de drukte rondom Oerol. In mijn reactie riep ik op om de beddennorm die in het verleden gebruikt werd weer te gaan gebruiken en dan met een aantal bedden dat lager ligt dan wat er nu is en zeker niet nog meer groei toe te staan. Ik kreeg een reactie van TS-tv dat er de laatste jaren zo'n 3.000 bedden minder zijn dan in 1995. Weet u of dat klopt?

 • Politieke crisis op Terschelling duurt voort

  12 april 2024

  Politieke crisis op Terschelling duurt voort

 • Verschillende werkzaamheden veerhaven Terschelling

  8 april 2024

  Verschillende werkzaamheden veerhaven Terschelling
   

  Deze zomer vinden verschillende werkzaamheden plaats in de veerhaven van Terschelling in het kader van de renovatie van de veerhaven. De werkzaamheden kunnen enige hinder voor de passagiers van de veerdienst naar Terschelling tot gevolg hebben. Voor de dienstregeling van Rederij Doeksen zijn er geen gevolgen.

 • Ook nieuwe burgemeester Terschelling zegt: geen plek voor festival Eilân

  8 april 2024

   

Pagina's