april 2015

Actuele onderwerpen april 2015: Baai Dellewal

Door SOS op wo, 01/04/2015 - 13:01

De Stichting Natuurherstel Baai Dellewal strijdt gewoon verder om via de verkoop van vierkante-meters duin, schenkingen, donaties voldoende fondsen te verwerven om samen met de gemeente een subsidieaanvraag bij het Waddenfonds in te dienen. De Baai Dellewal moet een 'unique selling point' worden voor Terschelling en een etalage voor het Werelderfgoed Wadden. Een hele uitdaging. In de vorige Miedbringer las u daar al over, met het overzicht over de Natuurboulevard.

Actuele onderwerpen april 2015: B&Y-terrein/Groene Strand

Door SOS op wo, 01/04/2015 - 13:00

Projectontwikkelaar Segesta heeft inmiddels voor het voormalige B&Y-terrein aan de rand van het dorp West een bouwplan voor vijf bedrijfsloodsen van 14 meter hoog ingediend. Totaal ongepast. Zo ontstaat er een nieuwe schandvlek. En de omgevingsvergunning daarvoor is ook al verleend door de FUMO, zoals dat officieel heet: "Namens het college van burgemeester en wethouders van Terschelling". Deze keer lijkt het dus juridisch correct ondertekend, maar het is nog steeds bestuurlijk twijfelachtig.

Bijzonder Terschelling: Bestuurskracht

Door SOS op wo, 01/04/2015 - 12:55

Ik begin met een goed bericht. Bert Wassink is als nieuwe burgemeester van Terschelling enthousiast aan zijn nieuwe functie begonnen. We hebben hem en zijn vrouw Ariƫnne (Bloem) van harte welkom geheten. Het eiland, en ook SOS, hopen op nieuwe impulsen in enkele hardnekkige kwesties die het gemeentehuis en de gemeenschap op Terschelling in de tang houden. Alle succes toegewenst ook vanaf deze plaats.