Hoe hoog wordt het plan voor het B&Y-terrein eigenlijk?

Door SOS op zo, 17/09/2017 - 13:53
West-Terschelling. Schets van het nieuwe ontwerp van Segesta voor het B&Y-terrein

West-Terschelling. Schets van het nieuwe ontwerp van Segesta voor het B&Y-terrein

Suggestieve bouwimpressie door Segesta

Een donateur wees SOS op grond van ingemeten terreinhoogten van de Zwarteweg, het B&Y-terrein en het Groene Strand op het volgende (zie onderstaande tekening met hoogten ten opzichte van NAP).

Waar alles om draait is de Segesta-uitspraak in De Terschellinger van 10 augustus: “Dat het peil van het appartementengebouw aansluit op dat van de Zwarteweg”.
Dit bouwpeil heeft een maaiveld-hoogteverschil van 1,95 m ten opzichte van het maaiveld op het Groenestrand (schelpenparkeerterrein). Er wordt (naast de 0,85 m compensatie?) niet uitgelegd dat dit verschil ter plaatse onderdeel uitmaakt van de totale Groenestrand-aanzichthoogte.
Dus bij het 3-verdiepingen gebouw van totaal 11 m moet dit hoogteverschil als aanzichthoogte van het gehele complex nog worden opgeteld. Dus minimaal 12,1 m.
Omdat het Groenestrand-maaiveld ter plaatse nogal sterk afloopt naar de zeezijde, wordt deze overhoogte in de beeldvorming nog versterkt, omdat je zelf steeds lager komt te staan. Dit geldt ook voor het aanzicht vanuit zee.

Segesta spreekt bij vragen van raadsleden (begrijpelijk) niet over bouwvlak, maar zegt alleen dat vanaf “hun” bouwfundatie ter hoogte van de oude B&Y-fundatieplaat, de hoogte 10,7 m wordt. Dit blijft echter nagenoeg hetzelfde, omdat deze plaats dus hoger ligt t.o.v. NAP en dus het totaal te hoog blijft.

Conclusie: De Groenestrand-aanzichthoogte blijft veel te hoog.

Schets van de bouwhoogten ontwerp Segesta

 

Schets van de ingemeten bouwhoogten